Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Τα τελευταία  5-6 χρόνια στο τέλος του Σεπτεμβρίου ο τοπικός σύλλογος Κρητών κάνει την γιορτή του σε κάποια πλατεία της πόλης μας. Σχεδόν κάθε χρόνο βρέχει και αν δεν βρέχει κάνει κρύο και μας το  χαλάει. Δεν είμαι από την Κρήτη ,  έχω όμως φίλους και συμπάσχω μαζί τους και με τον κόπο τους. Έτσι και φέτος , έπιασαν τα  κρύα , νωρίς - νωρίς . Ας  έρθει ο Οκτώβρης και το μικρό καλοκαιράκι του κάπου εκεί κοντά του Αγίου Δημητρίου, δεν θέλω τον χειμώνα από τώρα.

 Μήνας παρελάσεων  και φοράμε τα μπλε και τα γαλάζια μας . Τα χρώματα της σημαίας μας  . Τη φουστίτσα την πλισέ, τον λευκό μας γιακαδάκι και καλοχτενισμένες (ξανθές παρακαλώ Νο9 ) κοτσιδούλες.
Τώρα οι κοτσίδες είναι μόδα μόνο στα πουλόβερ.


Τώρα πως προέκυψαν τα τσαρούχια ? Μη ρωτάτε !! Είναι από άλλη γιορτή , από άλλο μήνα , από τα παιδιά που τα ρωτάνε γιατί  παρέλασαν και τι γιορτάζουμε και σου πετάνε ένα μπακαλιάρο σκορδαλιά  την 28η Οκτωβρίου που λιγώνεσαι!!
 
                         ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ...

          και μη ξεχάσετε , του Αγίου Δημητρίου ανοίγουν τα βαρέλια  με το κρασί , τέρμα το ουζάκι και η μπυρίτσα . Πάμε για ένα ποτηράκι  στην υγεία μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου